Tudor Renovation

Architect: Heather Wright Architects

Location: Hawthorn                                               

  alt                                                                                      

The owners were in a position to renovate their home, in a way that was sympathetic to the area. They wanted to expand their living areas, update their entertainment zones and generally add to their experience of "living" in their home.

 

This extension and renovation has added living areas, an updated feature-packed kitchen, bedrooms, swimming pool, pool house, landscaped gardens and a sustainable use of water.

 

The original home is a Tudor style residence, very similar to others in the area. The design has resulted in a rear contemporary addition which is edgy, modern and reflects a wide use of different materials.

However, the design has let the original forward residence remain intact and even though the two styles are vastly contrasting, the finished project reflects well of past and contemporary design.